Tilat

Mansikat, vadelmat ja muut marjat toimitettuina Helsingin, Espoon, Vantaan, Sipoon, Hyvinkään, Turun ja Tampereen alueella. Marjat toimitetaan tuoreeltaan Marjataxilla. Mansikoiden toimitus asiakkaalle tapahtuu mahdollisimman nopeasti heti poiminnan jälkeen.

Tilat

Esiteltyjen tilojen lisäksi marjoja ja vihanneksia tulee myös muilta valikoiduilta suomalaisilta perhetiloilta, ulkomailta tulevat tuotteet esitelty tuotekohtaisesti. Tuottajan valinnassa kiinnitämme huomiota marjojen korkeaan laatuun ja puhtauteen. Suosimme erityisesti tuottajia, joiden kasvatusmenetelmät ovat nykyaikaiset ja mahdollisimman luonnonmukaiset. Suomalaisessa mansikanviljelyssä käytetään mm. biologisesti sallittuja menetelmiä kuten petopunkkia, luonnonmukaista öljyä ehkäisemään marjoja tuhoavia ötököitä sekä tarpeen vaatiessa homeentorjuntaan luomutuotannostakin tuttua mehiläisten levittämää hyvälaatuista homesientä. Valitsemalla suomalaisen perhetilan tuottamat marjat, annat äänesi suomalaiselle puhtaalle ruualle.

Luotettavat, tarkkaanvalitut ja pitkäaikaiset yhteistyötilat takaavat marjahetkesi onnistumisen.

 

Salorannan marjatila, Taivassalo

 

Tilalla on viljelty mansikkaa jo yli 30 vuoden ajan. Mansikoiden viljelyssä panostetaan puhtauteen ja laatuun. Kuluttajan kannalta hyvinkin tärkeä asia on, ettei mansikoita poimita pelloilta suoraan pakkauslaatikoihin, vaan marjat kerätään ensin poiminta-astioihin. Marjat viedään jäähdytyskylmiöön ja vasta jäähtymisen jälkeen ne pakataan pahvilaatikoihin. Näin saavutetaan huomattavasti parempi kuljetuskestävyys, parempi säilyvyys ja laatu. Marjatila on auditoitu ja täyttää Laatutarha -ohjeiston vaatimukset, jotka ovat “Puhtaasti kotimainen” -merkin käytön ehtona. 

 

Suutalan mansikkatalo, Ritola

Suutalan mansikkatalo on luomumansikoiden ja luomuherneiden viljelyyn erikoistunut maatila. Pelloilla kypsyvät muhkeat ja puhtaat luomumansikat. Luomutuotannossa ei käytetä synteettisiä torjunta-aineita. Kasvitauteja ja tuholaisia pyritään hallitsemaan ennen kaikkea viljelytekinisin keinoin. Esimerkkinä yksiriviset, korkeat ja hyvin tuulettuvat penkit. Biologisia torjuntakeinoja käytetään hyödyntämällä esimerkiksi petopunkkeja sekä kimalaisia ja mehiläisiä.

Hallonmäen tila, Perniö

Hallonmäen tila on pieni puutarhatila Perniössä, jolta tulee herkullisia Glen Ample -jättivadelmia ja karhunvadelmaa. Marjoja kasvatetaan kasvihuoneessa ja avomaalla katetussa tunnelissa. Tila hyödyntää biologisia torjuntakeinoja ja lisäksi kasvihuone – ja tunneliviljely mahdollistaa tasaisen hyvän laadun marjoille.

J. Suominen, Sauvo

Sauvon sydämestä tulee koko kesän laadukasta ja makeaa mansikkaa. Marjanviljelyä on harjoitettu tällä perhetilalla vuodesta 1980. Suomisen Polka saa hymyn huulille! Marjat ovat “Puhtaasti kotimainen” -merkittyjä.

Katinhännän Tila, Vihti

Vihtiläinen pitkänlinjan tila. Pellot ovat siirtymävaiheessa luomuun. Osa pelloista on jo sertifioitua luomua, mutta luomuksi tuotteita saa kutsua vasta, kun luomuun siirtymisestä on kulunut viisi vuotta. Tilalta tulee hernettä ja mansikkaa.

Kivenvääräntila, Kokemäki

Toisen polven mansikkatila. Tilan isäntä Harri panostaa luonnonmakuiseen makeaan mansikkaan.

Kuumalla säällä mansikat poimitaan suoraan kylmäautoon, josta ne lähtevät heti toimitukseen. Kivenvääräntilan mansikoita saa vain Marjapuodilta, ja niitä asiakkaat ovat ympäri pääkaupunkiseutua lähteneet hakemaan Karkkilan torimyynti pisteeltämme jo vuosia.

Illilän tila, Vihti

Tilalla viljellään mansikat ja muut marjat mahdollisimman luonnonmukaisesti. Tilalla panostetaan huolelliseen hoitoon ja hyviin lajikkeisiin, jotta lopputuloksena olisi mahdollisimman maukkaat marjat. Olemme tehneet tilan kanssa erittäin pitkään yhteistyötä.

Mäkelän tila, Kesälahti

Mansikat kasvavat puhdasvetisen Pyhäjärven ympäröimässä Sarvisalon saaressa aurinkoisessa Kesälahden pitäjässä. Sarvisalon ympäristö sekä maaperä ovat suotuisia mansikanviljelyyn.

Sateiden kiertäessä saaren viljelmät kaukaa, on tilalla ollut käytössä jo vuosien ajan tihkukastelu. Tilalla on viljelty luonnonmakuista mansikkaa jo 1980 luvulta. Nykyaikaisten viljelymenetelmien ansiosta mansikkaa saadaan Mäkelän tilalta kesäkuun alusta aina lokakuun alkuun.

Saaren marjatila, Paimio

Suomisen perheen marjat viljellään Paimiossa. Aamupäivisin poimitaan mansikkaa, joka suoriltaan laitetaan kylmävarastoon odottamaan kuljetusta tilaajille. Viileänä ja kovana mansikka kestää kuljetuksen paremmin. Saaren marjatilan mansikat ovat tunnettuja loistavasta laadustaan.

Koivistoisen mansikkatila, Vantaa & Kiljava

Tilan viljelyperinteet alkoivat jo 1950-luvulla Onni Koivistoisen toimesta Nurmijärvellä. Tilan pitkä historia mansikan viljelyssä takaa laadukkaat ja makeat mansikat.

Marjatalo M.Mutikainen, Kesälahti

Toisen polven mansikanviljelijä Mutikainen on toimittanut Marjapuodille marjoja kymmeniä vuosia. Mansikkaa viljellään laaja-alaisesti ja tilalta tulee useampi sato kesän aikana. Mansikoissa maistuu kesä ja luonto. Marjat poimitaan pellolta suoraan autoon, josta ne lähtevät kylmiön kautta toimitukseen.

Aina tuoreet marjat ja mehut