Blogi

Helppoja äitienpäiväreseptejä marjoista

Eikö kakun leipominen onnistu tai kaipaatko vaihtelua? Mitäpä jos loihtisit äitienpäivän kunniaksi ihanan marjajälkiruoan! Nämä maukkaat marjaherkut kruunaavat äitienpäivänä sänkyyn tarjoillun aamupalan tai sopivat iltapäiväkahvinkin kaveriksi. Helpot reseptit on lapsenkin helppo toteuttaa äidin iloksi.

helppo mansikkaresepti

Marjapuodin mansikkamaljat (4 annosta)

Ainekset

10 kpl suklaakuorrutteisia vohvelikeksejä tai cookiekeksejä

1 dl vispikermaa

1 dl marjahilloa

1 – 2 tl vaniljasokeria

1  prk  (200 g) oman maun mukaan maustettua rahkaa (maustettuja rahkoja saa kaupastakin, mutta itsekin kätevästi maustaa rahkan esimerkiksi sulattamalla muutaman palan suklaata ja sekoittamalla sulatetun suklaan rahkan sekaan)

1 – 2 dl mansikoita

Valmistusohje

Rouhi keksit karkeaksi muruksi muovipussissa tai leivinpaperin välissä.

Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla.

Jaa keksimuru, kermavaahto, hillo ja rahka kerroksittain annosmaljoihin.

Koristele maljat mansikoilla.

Marjapuodin rouskuva pensasmustikkarahka (3-4 annosta)

Ainekset

3 dl pensasmustikoita

3 kpl hapankorppuja

1 ½ dl kuohukermaa

1 prk maitorahkaa

2 rkl fariinisokeria

Valmistusohje

Murusta hapankorput. Vaahdota kerma. Yhdistä rahka, fariinisokeri ja pensasmustikat. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita kevyesti. Jaa seos tarjoiluastioihin. Ripottele hapankorppumuru ja muutama pensasmustikka annosten pinnalle juuri ennen tarjoilua. Hapankorpun sijaan voit käyttää myös erilaisia pähkinöitä. 

Nämä herkut maistuvat parhailta yhdessä äidin kanssa nautittuina!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *