Blogi

- - Yleinen

Tuoreet suomalaiset mansikat on taas saatavilla, joten tässä on helppo resepti mansikka-marenkikakun valmistukseen.

Tässä tarvittavat ainekset: 

MARENKIPOHJAT 2 kpl 

5 kananmunan valkuaista 

3 ½ dl tomusokeria 

2 ps (70 g) jauhettua hasselpähkinää 

pullomargariinia 

TÄYTE: 

2 ½ dl kevytvispikermaa 

1 dl kermaviiliä 

1 dl maitorahkaa 

1 rkl tomusokeria 

KORISTELU: 

1 L Marjapuodin mansikoita (pilkottuna) 

30 g kuorittuja hasselpähkinöitä 

tomusokeria 

30g sulatettua tummaa suklaata 

MARENKIPOHJAN VALMISTUS:

1.       Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää sekaan hasselpähkinäjauhe. 

2.       Päällystä kaksi uunipeltiä leivinpaperilla ja piirrä papereihin ympyrä, jonka halkaisija on n. 25 cm ja voitele ympyrä juoksevalla margariinilla.  

3.       Levitä valkuaisseos uunipellille pyöreiksi levyiksi ja kypsennä 150-asteisessa uunissa (mieluiten kiertoilmalla) noin 30min. Kun pohjat ovat valmiita, anna niiden jäähtyä. 

MARENKIKAKUN TÄYTTEEN VALMISTUS:

  1. Vaahdota vispikerma ja sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Yhdistä seokset ja lusikoi ja levitä puolet ensimmäiselle marenkipohjalle. Sen jälkeen laita täytteelle puolet mansikoista. 
  2. Aseta täytetyn pohjan päälle toinen marenkipohja sekä loput täytteestä.  
  3. Koristele mansikoilla ja hasselpähkinöillä. Ripottele kevyesti tomusokeria kakun päälle ja valuta päälle sulatettu suklaa ohuena nauhana. 
  4. Voit halutessasi käyttää mansikan lisäksi muitakin marjoja kakun koristeluun.

Kun olet saanut kakun koottua ja koristeltua, on aika herkutella! 

Resepti ja teksti: Saaga Blomqvist