Tällä mummin reseptillä loihdit nopeasti ja helposti herkullisen omenakaura-paistoksen eli omenahyveen. Valmistusaika noin 15 minuuttia. Vähemmän sokeria sisältävän paistoksen saat korvaamalla tavallisen sokerin hunajalla, hunajaa tarvitset noin 3 rkl.

Ainekset:
10 pientä kotimaista omenaa
2 rkl intiaani / fariniinisokeria (myös tavallinen käy)
1 tl kanelia
n. 100 g voita tai rypsiöljyä
1 dl sokeria (intiaanisokeri toimii hyvin) tai 3 rkl hunajaa
1 tl vaniliinisokeri
3,5 dl kaurahiutaleita
Omenahyveen valmistus:
- Pilko omenat ja poista siemenkota, kotimaiset omenat kannattaa käyttää kuorineen.
- Laita omenat voideltuun vuokaan ja päälle fariinisokeri.
- Sekoita sulatettu voi, sokeri ja vanilliinisokeri ja kaada omenoiden päälle seoksena. Ripottele kanelia makusi mukaan.
- Paista noin 15 min 220 asteessa.
Vinkkejä
Omenahyve on parasta jäätelön tai vaniljakastikkeen kera! Kevyempään versioon käy hyvin maustamaton jugurtti ja sokerin voi vaihtaa hunajaan. Reseptistä saat vegaanisen käyttämällä rypsiöljyä voin sijaan ja gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita.

Kuvat: Dilyara Garifullina
Seuraatko meitä jo somessa?