Erittäin nopea omenapiirakka valmistuu vain sekoittamalla ainekset, lisäämällä omenat ja paistamalla. Tässä ohjeessa on yhdistelty klassikkoreseptejä. Kotimaisten omenoiden kanssa piirakassa maistuu mantelijauhot ja intiaanisokeri.

Ainekset
250 g voita
1 dl sokeria
0,5 dl intiaanisokeria
1 tl vanilijasokeria
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl mantelijauhoja (voi korvata vehnäjauhoilla)
2 kananmunaa
1 dl maito
1 tl kardemumma
1 tl leivinjauhe
paljon suomalaisia omenoita
kanelia
Kokeile rohkeasti mantelijauhoja ja intiaanisokeria. Ne toimivat upeasti omenapiirakassa.
Näin valmistat omenapiirakan
- Sulata rasva ja vaahdota se sokerin kanssa.
- Lisää jauhot hiljalleen, lisää tarvittaessa vähemmän, ettei taikinasta tule kuivaa.
- Ota halutessasi pieni määrä taikinaa erilliseen kulhoon ( noin 1 dl), jos haluat lisätä omenoiden päälle taikinaa.
- Lisää maito, muna, leivinjauhe ja vanilijasokeri sekä kardemumma. Vatkaa kunnolla ainekset sekaisin. Paras on, jos taikina on valuvaa.
- Lisää runsaasti omenaa, mausta kanelilla ja intiaanisokerilla. Murustele mahdollinen taikina päälle.
- Paista noin 200 asteessa 25 min.

Nautinnollisia piirakkahetkiä!
Kuvat: Dilyara Garifullina
Seuraatko meitä jo somessa?