Blogi

- - Yleinen

Erittäin nopea omenapiirakka valmistuu vain sekoittamalla ainekset, lisäämällä omenat ja paistamalla. Tässä ohjeessa on yhdistelty klassikkoreseptejä. Kotimaisten omenoiden kanssa piirakassa maistuu mantelijauhot ja intiaanisokeri.

helppo ja nopea omenapiirakka

Ainekset

250 g voita

1 dl sokeria

0,5 dl intiaanisokeria

1 tl vanilijasokeria

3 dl vehnäjauhoja

0,5 dl mantelijauhoja (voi korvata vehnäjauhoilla)

2 kananmunaa

1 dl maito

1 tl kardemumma

1 tl leivinjauhe

paljon suomalaisia omenoita

kanelia

Kokeile rohkeasti mantelijauhoja ja intiaanisokeria. Ne toimivat upeasti omenapiirakassa.

Näin valmistat omenapiirakan

  1. Sulata rasva ja vaahdota se sokerin kanssa.
  2. Lisää jauhot hiljalleen, lisää tarvittaessa vähemmän, ettei taikinasta tule kuivaa.
  3. Ota halutessasi pieni määrä taikinaa erilliseen kulhoon ( noin 1 dl), jos haluat lisätä omenoiden päälle taikinaa.
  4. Lisää maito, muna, leivinjauhe ja vanilijasokeri sekä kardemumma. Vatkaa kunnolla ainekset sekaisin. Paras on, jos taikina on valuvaa.
  5. Lisää runsaasti omenaa, mausta kanelilla ja intiaanisokerilla. Murustele mahdollinen taikina päälle.
  6. Paista noin 200 asteessa 25 min.

Nautinnollisia piirakkahetkiä!

Kuvat: Dilyara Garifullina

Seuraatko meitä jo somessa?

Facebook

Instagram

TikTok

Youtube