Blogi

- - Yleinen

Ensimmäinen askel on valita laadukkaita kotimaisia varhaisperunoita. Hinta kertoo yleensä laadusta, sillä ”halvalla ei saa hyvää” pätee perunoidenkin kohdalla. Parasta on suomalainen käsinkuokittu siikli, joka on tullut tuoreeltaan suoraan tuottajalta.

Tässä ohjeet, joilla takuulla onnistut. PS. Ohjeet tehnyt perunanpesijä ei ole halunnut hinkata ohutta varhaisperunan kuorta pois 😉

  1. Lisää kattilaan mahdollisimman vähän vettä, juuri sen verran, että perunat peittyvät.

2. Perunat lisätään kiehuvaan veteen, jossa on runsaasti suolaa.

3. Tarkkaile haarukan avulla, etteivät perunat kiehu yli.

4. Ennen kuin perunat ovat aivan kypsiä, kaada vesi pois siivilää apuna käyttäen.

5. Kaada perunat takaisin kattilaan ja heiluttele perunoita kattilassa lieden jälkilämmöllä.

6. Laita kattilan ja kattilankannen väliin talouspaperi.

7. Nauti voin ja tillin kanssa!