Blogi

- - Yleinen
mehujää marjoista

Mehujäätä on todella helppoa valmistaa kotikeittiössä tuoreista marjoista. Mehujään makuja voi muunnella mielin määrin. Hileettömän ja pehmeän mehujään salaisuus on glukoosisiirappi. Mehujen sijaan suosi marjasoseita, sillä niissä on riittävästi makua! Itse tehty mehujää on huomattavasti terveellisempi ja puhtaampi vaihtoehto, kuin lisäaineita ja väriaineita sisältävä kaupan versio.

Marjapuodin mehujää (4 pientä)

0,5 litraa tuoreita marjoja

1/ 2 dl glukoosisiirappi

lisää halutessasi ruokalusikallinen hunajaa / sokeria tai siirappia

Itsetehty mehujää marjoista on maukas ja terveellinen herkku!

Soseuta marjat ja lisää siirappi. Laita seos mehujäämuotteihin tai voit myös käyttää esimerkiksi kertakäyttömukeja. Työnnä keskelle tikku. Kesän marjoista parhaimpia mehujäähän ovat mansikat, vadelmat ja mustikat (myös pensasmustikka). Voit laittaa niitä soseen lisäksi mehujäähän myös kokonaisena tai pilkottuna.

VINKKI! Jos haluat mehujään sijaan jäätelöpuikon, lisää reseptiin vain maustamatonta jugurttia ja maitoa. Aikuisten versioon kannattaa kokeilla marjalikööriä.